facebook_pixel
Kolla in lanseringstrailern för det berättelsedrivna äventyret The Council

Kolla in lanseringstrailern för det berättelsedrivna äventyret The Council

I slutet av fjolåret, så sent som den 20 december, togs vi lite på sängen av utannonseringen av The Council, ett nytt berättelsedrivet äventyrsspel av Big Bad Wolf och Focus Home Internactive. Spelet består av fem episoder varav den första, The Mad Ones, är ute nu via Steam. Prislappen för den kompletta säsongen är 30 euro (eller 27 euro om du hinner nappa på förköpserbjudandet) och episoderna kommer släppas “regelbundet” under året.

The Council inleds år 1793 och spelaren tar rollen som Louis de Richet, en medlem av ett hemligt sällskap som accepterar en inbjudan till en enslig ö utanför England. Övriga gäster består av namnstarka personligheter som Napoleon Bonaparte och George Washington, och man kommer interagera med dem via något som utvecklarna kallar för Social Influence System, genom vilket det lönar sig att försöka kartlägga de olika karaktärernas psyke.

Här är lanseringstrailern för The Council.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar