facebook_pixel
“Hurra! Valve kommer börja släppa spel igen!”

“Hurra! Valve kommer börja släppa spel igen!”

För att vara ett nytt spel av Valve drog Artifact till sig extremt många pessimistiska kommentarer och uppgivna suckar när det utannonserades under Dota 2-eventet The International förra sommaren. Att spelet kommer bli bra tror jag inte någon betvivlar, men var Valve verkligen tvungna att utveckla ett nytt samlartkortspel? Har vi inte redan tillräckligt av dem? Och var är de där spelen med treor i titlarna som vi efterlyst av Valve i åratal?

Nu har Valve-chefen Gabe Newell tagit blad från mun för att berätta mer om Artifact. För det första: Richard Garfield, designern bakom det ursprungliga samlarkortspelet Magic: The Gathering, jobbar numera med Artifact, och Gabe har även berättat att Artifact “absolut inte” kommer bli free-to-play, detta för att undvika pay-to-win. Du kan läsa mycket, mycket mer om Artifact i den nya artikeln av våra internationella kollegor.

Därtill har Gabe talat om framtiden för Valve i stort. De senaste åren har varit väldigt lugna för studion, i alla fall utifrån sett, och Gabe säger att merparten av tiden och resurserna gått åt till att “investera i framtiden”. Artifact ska bara vara “ett av flera spel” på gång av Valve (“Hurra! Valve kommer börja släppa spel igen!”) och studion ska numera vara kapabel till att “utveckla både hårdvara och mjukvara samtidigt”, i stil med Nintendos designers.

– När Miyamoto sitter och tänker på nästa version av Zelda eller Mario tänker han på hur kontrollen kommer se ut, vilken sorts grafik man kommer använda, och andra möjligheter såsom rörelsekänsliga kontroller, för att han kontroller båda dessa saker. Och han kan göra så att hårdvaran ser så bra ut som möjligt eftersom han designar mjukvaran samtidigt, så att han verkligen kan dra nytta av den. Så det är något vi varit avundsjuka över, och det är något som du kommer se oss dra nytta av senare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar