facebook_pixel
För ljudlös gaming

För ljudlös gaming

Asus har med sitt senaste tillskott till GTX 1060-serien fokuserat på flera viktiga områden. Kortet är extremt tyst, håller hög prestanda och är dessutom relativt kompakt.

Vi vill alla ha maximal gamingprestanda från våra grafikkort, men samtidigt är det väldigt få som samtidigt vill att fläktarna ska låta som ett jetplan. Med 9 Gbps-versionen av GTX 1060 har Asus optimerat kylflänsar och fläktar och tagit fram ett kort som även under belastning är helt tyst och som trots extrem belastning håller en mycket låg ljudnivå.

Fläktarna som används är dessutom skyddade med Asus dammskyddslösning som kan ge kortet längre livslängd. Kortet är utrusat med sex gigabyte 9 Gbps DDR5 för extremt snabb minnesrespons vilket boostar ditt spelande en nivå.

Kortet har dessutom gott om anslutningar (två DP- och två HDMI- samt en DVI-) vilket gör det perfekt för alla typer av skärmar eller VR-lösningar. Då koret även är förhållandevis kompakt och bara kräver en 6-pins strömanslutning är det även klockrent för mindre chassin.

Läs också: De bästa flygspakarna

85 %

Grafikkort

Asus Geforce GTX 1060 9 Gbps Version

Ca 3500:-

asus.se

MÅTT (D x H x B): 21,8 x 12,5 x 4,2 cm / GRAFIKMOTOR: Nvidia GTX 1060 / CUDA CORES: 1280 / MINNESFREKVENS: 9100 MHz i OC och 9026 MHz i gaming / MINNESINTERFACE: 192 bitar / ANSLUTNINGAR: 2st DP, 2st HDMI, 1st DVI / STRÖMKRAV: 1st 6-pinn / GRAIKMINNE: 6 GB DDR5

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar