facebook_pixel
Final Fantasy XV-regissören Hajime Tabata leder ny Square Enix-studio

Final Fantasy XV-regissören Hajime Tabata leder ny Square Enix-studio

För ett litet tag sedan, i början av mars, släpptes äntligen Square Enix storslagna j-rollspel Final Fantasy XV till pc:n i form av Windows Edition. Fredrik Eriksson var på det hela taget nöjd med spelet och delade ut 82 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “en annan sorts Final Fantasy där vardagen trumfar fantasin”, där pizzaätande med grabbarna visade sig vara intressantare än den övergripande handlingen.

Nu har vi fått reda på att spelets regissör Hajime Tabata och kärnmedlemmar av Final Fantasy XV-teamet grundat en ny studio vid namn Luminous Productions. De är fortfarande en del av Square Enix och kommer fortfarande utveckla AAA-spel för en global publik, och Tabata kommer agera både studioboss och chief operating officer. Därtill kommer man även syssla med “nya och unika underhållningsupplevelser”.

Det är oklart varför den här förändringen var nödvändig (i mina öron låter det som att man kommer syssla med samma saker som man gjorde hos Square Enixs huvudstudio) men senare i år, “under mitten av 2018”, kommer vi få en officiell utannonsering av studions första projekt. Luminous Productions har också en hemsida som just nu enbart innehåller spridda slagord, som du även kan beskåda på bilden här ovan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar