facebook_pixel
Ett ljusbaserat mästerverk

Ett ljusbaserat mästerverk

Med precision och känsla i världsklass kombinerat med unika ljusinställningar lanserar Hyper X ett av de bästa gaming-tangentborden i prisklassen.

Nya Alloy Elite RGB från Hyper X är på flera sätt ett av de häftigaste tangentbord vi har testat. För det första gör den solida stålramen som är grunden för tangentbordet att det får en suveränt gedigen känsla, och att det ligger stilla även under intensiva spelsessioner. Men den extremt stabila konstruktionen gör även att vi kan sitta tillbakalutade med tangentbordet i knät utan att det påverkar spelandet.

Alloy Elite RGB ansluts till datorn med två USB2-anslutningar vilket behövs för att både hantera det integrerade RGB-ljuset, men också för att skapa förutsättningar för den extra USB ut-port som gör det möjligt att ansluta exempelvis en mus direkt på baksidan. Tangentbordet finns tillgängligt med röda, bruna och blå Cherry MX-switchar, allt efter dina önskemål. Dessutom medföljer ett riktigt skönt, avtagbart handledsstöd.

Tittar vi närmare på just RGB-hanteringen så använder Alloy Elite mjukvaran Ngenuity som gör det möjligt att skapa upp till tre olika ljussättningar vars profiler lagras i tangentbordet. Då ljuset är helt rundstrålande så kan man skapa grymma effekter med maximal flexibilitet.

Vi avslutar med det bästa: tangentbordets gamingkänsla och precision. Tack vare bland annat ett specifikt spelläge och stöd för N-key rollover och anti-ghosting samt snabbknappar för allt från media till effekter och ljusstyrka, är känslan helt fantastisk. Oavsett vad vi lirar så är responsen omedelbar och helt felfri, och oavsett hur snabbt och hårt vi knappar så hänger Alloy Elite RGB med.

Läs också: De bästa flygspakarna

90 %

Tangentbord

Hyper X Alloy Elite RGB

Ca 1150:-

hyperx.com

MÅTT (H x B x D): 440 x 226,8 x 36,3 mm / VIKT: 1,467 kg / ANSLUTNING: 2 st USB2 / USB UT: 1 st USB2 / ANTIGHOSTING: 100 % / KEY ROLLOVER: N-Key Mode / BELYSNING: Full RGB / KABELLÄNGD: 1,8 meter

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar