facebook_pixel
EA Vancouver jobbar på en Star Wars-titel med onlineelement

EA Vancouver jobbar på en Star Wars-titel med onlineelement

Jag vet inte med er, men personligen är jag fortfarande besviken (och arg, på ett sånt där passivt aggressivt sätt) över Electronic Arts beslut att lägga ner Dead Space-studion Visceral Games förra hösten. Man var i full flärd med att utveckla ett Uncharted-doftande enspelaräventyr baserat på Star Wars-unviversumet, när Electronic Arts plötsligt stövlade in och basunerade ut att “spelare inte vill ha linjära äventyr längre”.

Samtidigt sade man dock att man kommer att införliva vissa delar (främst av grafisk natur) av Visceral Games spel i ett nytt Star Wars-projekt, som kommer vara en “bredare upplevelse” som “tillåter mer variation och spelarinverkan”, samtidigt som det “drar nytta” av Frostbite-motorn. Vi på PC Gamer översätter fritt till “ett spel som är typ som Destiny, fast i Star Wars-universumet, och helst med fler mikrotransaktioner”.

Nu har en jobbannons för “Star Wars – Lead Online Engineer” dykt upp. Electronic Arts ämnar utöka ett “etablerat, erfaret team” som jobbar på en AAA Star Wars-titel hos EA Vancouver, och arbetsuppgifterna kommer bestå av att “designa, bygga och implementera online-infrastrukturen för projektet”. Med andra ord kan vi anta att det rör sig om kvarlevorna av Viscerals spel, speciellt eftersom EA Vancouver nämnts vid namn tidigare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar