facebook_pixel
De remastrade versionerna av Tomb Raider 1-3 stoppas

De remastrade versionerna av Tomb Raider 1-3 stoppas

I början av förra veckan skrev vi om Realtch VR:s remasters av Tomb Raider 1-3, som sades kunna släppas på Steam inom kort, kompletta med en ny 3d-motor, 1080p, 60 fps, grafikinställningar och handkontrollsstöd. Man planerade ge ägare av originalspelen (på Steam) de nya versionerna helt gratis, något som nu visat sig för bra för att vara sant eftersom Tomb Raider-ägarna Square Enix stigit in för att sätta stopp för kalaset.

– Emedan vi alltid välkomnar passionen och uppståndelsen kring Tomb Raider-serien, så var de remastrade versionerna i fråga påbörjade och utannonserade utan att man först sökte om tillstånd, säger Square Enix till Gamesindustry.biz. Att se till att fansen får högkvalitativa spelupplevelser är centralt för vårt uppdrag som företag, vilket kräver att alla projekt går igenom de lämpliga kanalerna.

Till saken hör, givetvis, att Realtech VR:s mobilversioner av Tomb Raider 1-3 (som de remasterade pc-versionerna baseras på) var officiella Square Enix-produkter, så när och om alla rätta papper blir påskrivna känns det ändå inte alltför otänkbart att spelen kan komma att lanseras till pc:n någon gång i framtiden. En officiell samling av originaltrilogin vore ju rätt kalas som uppladdning inför Shadow of the Tomb Raider i september!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar