facebook_pixel
Bästa pokerspelen till PC- i samarbete med Onlinepoker.se

Bästa pokerspelen till PC- i samarbete med Onlinepoker.se

Poker finns i många former men exakt var spelet kommer ifrån låter vi vara osagt. Kortspelet har sedan länge varit en omtyckt spelform i mängder av varianter och det finns flertalet pokerspel till PC idag. Vi dyker djupare ner i pokervärlden och testar två populära pokerspel!

 

Governor of Poker 3
Uppföljaren till Governor of Poker 1 och Governor of Poker 2 var väldigt välkommen då den nya utgåvan äntligen innefattade en multiplayerversion. Spelet kommer visserligen aldrig bli lika populärt som det är att spela poker online. I början av 00-talet fanns det ingenting som var mer populärt än hitta nya jämförelsesajter för poker som https://www.onlinepoker.se/. Idag är det fortfarande väldigt vanligt med kortspel på nätet. Trenden har dock avtagit en del jämfört med det galna 00-talet. Kanske kan Governor of Poker 3 ta ytterligare några andelar med sina sociala funktioner och multiplayerfeatures?

I Governor of Poker 3 kan du spela multiplayer som du inte har kunnat på föregångarna. Det gör det betydligt mer socialt vilket är en stor del av fenomenet poker. Med tournament play kan du gå hela vägen från rookie till kingen av poker. Du börjar på botten men kan jobba dig uppåt genom att besegra dina facebookvänner. Ditt uppdrag är att resa genom Texas och vinna de olika turneringarna. Längs vägen väntar roliga priser som gör det både roligare och enklare att fortsätta.

Spelet finns både till PC och till din mobil. Genom att ladda hem appen till din smartphone kan du ta med dig pokerspelet överallt. Smyg iväg lite halvt på den tråkiga släktmiddagen för att köra en skön runda i mobilen. Det spelar ingen roll om du har iPhone, Android, Huawei eller någon annan operatör. Governor of Poker 3 fungerar lika bra oavsett vad du har för tillverkare.

 

Texas Hold ‘em Plus från Microsoft

Texas Hold ’em är det mest spelade pokerspelet offline. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en riktig pokerhaj. Texas Hold’em Plus är lika enkelt för dig utan full koll på reglerna, som för dig som drömmer om de stora borden i Monaco. Du hittar garanterat en nivå som passar dig!

Spelet är unikt skapat endast för PC, vilket leder till optimerad anpassning. För dig som älskar poker men vill spela offline, är Microsoft-spelet ett fullvärdigt alternativ. Underhållningsvärdet är högt, med Rick tasks-system som ger belöningar när du slutför uppdragen. Microsoft lockar även med “gratis guld” varje dag till de som spelar Texas Hold ’em Plus. Pokerspelare från hela världen använder sig av spelet idag. De kommunicerar tillsammans genom chattarna och de sociala funktionerna som erbjuds.

 

Olika typer av Pokerspel
Förutom texas hold ’em finns det flertalet andra modeller av poker. Du har säkert någon gång provat på klädpoker. Det kanske inte är den mest anpassade av pokerformer för PC, men funkar utmärkt en bättre efterfest.

I framtiden kommer det bli allt vanligare med virtuell poker. Tekniken är redan här men då hårdvaran är så fruktansvärt dyr, finns det inga som satsar på virtuell poker till den breda massan. Blickar vi framåt i tiden är det inte alls för våghalsigt att gissa att virtuell poker snarare kommer vara regel än undantag. Det är inte direkt så att tekniken kommer bli sämre och dyrare inom den virtuella världen.

Inom poker med gemensamma kort finns det flertalet olika kända varianter. Texas Hold’em är som bekant det vanligaste pokerspelet. Omaha Hold’em, Irish Hold’em, Crazy Pineapple och Blind Man’s Bluff är också förekommande.

Mörkpoker var länge den mest populäre pokerformen i Sverige. När Texas hold’em slog igenom tappade mörkpoker i värde och spelas i princip bara i Norden idag.

Även Stötpoker, eller stud poker, spelas regelbundet. Femstöt, Canadian Stud, Mexican Stud, sexstöt, sjustöt och chicago. I stötpoker tilldelas alla spelare både öppna och stängda kort efter ett bestämt mönster.

Det finns alltså mängder med varianter av poker till PC. I princip alla olika speltyper går att hitta till din dator. Skulle du mot förmodan inte hitta det till din dator finns det säkerligen en app till din mobil. En enkel sökning på Google brukar göra susen. Annars får du helt enkelt ringa några polare och damma av den gamla pokerväskan.

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar