facebook_pixel
Äventyrsklassikern The Curse of Monkey Island finns på Steam och GOG nu

Äventyrsklassikern The Curse of Monkey Island finns på Steam och GOG nu

Själv har jag aldrig spelet Lucasarts-äventyret The Curse of Monkey Island, men upplever det som att fansen av de två första spelen ansåg att det var något av en besvikelse när ursprungligen släpptes hösten 1997. Grafiken var jättefin, javisst, men Ron Gilberts, Tim Schafers och Dave Grossmans frånvaro märktes i spelets manus och dialog, även om det givetvis fanns en del odiskutabla höjdpunkter som den där piratsången som alla älskar.

Sedan dess verkar dock vinden ha vänt för The Curse of Monkey Island (lol), och spelare har i åratal efterfrågat en digital version kompatibel med moderna datorer. Och nu är den här, för under gårdagen släpptes The Curse of Monkey Island till både Steam och GOG, komplett med Windows 10-stöd och sparfiler i molnet. Mottagandet av spelarna är hittills mycket positivt, så det verkar som att den här versionen håller tätt rent tekniskt (rofl).

Här GOG:s trailer för The Curse of Monkey Island.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar