facebook_pixel
WarGames är en interaktiv FMV-serie från mannen bakom Her Story

WarGames är en interaktiv FMV-serie från mannen bakom Her Story

WarGames är en film från 1983 där Matthew Broderick nästan startar ett tredje världskrig genom att spela ett RTS med en domedags-AI. Som du säkert märker är det här ett lysande koncept att transferrera till ett riktigt spel, vilket också skett flera gånger tidigare. Det första släpptes samtidigt som filmen till Colecovision, Atari, och Commodore 64. Detta följdes senare av en upphottad version till PlayStation 1 och så sent som 2012 dök WarGames: WORP upp till mobiler.

Och nu är det dags igen. Den här gången står Sam Barlow, mannen mest känd för Her Story, bakom projektet tillsammans med studion Eko. Spelet, som helt enkelt kallas WarGames är en fmv-baserad narrativ upplevelse där du ser olika videoklipp vilket påverkar handlingen på olika vis. Inte helt olikt Her Story, med andra ord. Barlow har pratat om projektet med The Verge, och förklarar bland annat hur det här spelet skiljer sig från filmen.

Istället för att Ferris Bueller försöker stoppa tredje världskriget så utspelar sig WarGames under en hacker-revolt, där spelaren hamnar bland en grupp aktivister som försöker använda sina skills för att förbättra världen. Spelaren kan välja vilka videor de fokuserar på, och därigenom uppleva historien på olika sätt. Vad man väljer att titta på kan också påverkar handlingens gång.

– Känslan som ville ha är att du bara hänger med de här personerna. Merparten av spelet går ut på att de helt enkelt hänger online och chattar. Jag vill verkligen att du ska känna dig som att du bara är en i gänget.

Intressant. Det återstår att se vad Barlow och Eko kan åstadkomma med den här radikala omvandligen av en kultrulle. Dessutom vet vi inte hur det här påverkar Barlows andra spel Telling Lies. Du kan läsa mer om WarGames här och skåda in den första teasern här:

#WarGames Teaser – coming 2018 – Eko

Shall we play a game? You shape the story in #WarGames, the new interactive series, coming soon from Eko, in partnership with MGM. Created by Sam Barlow. Produced by m ss ng p eces.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar