facebook_pixel
THQ Nordic har köpt upp Deep Silver-ägarna Koch Media för 121 miljoner euro

THQ Nordic har köpt upp Deep Silver-ägarna Koch Media för 121 miljoner euro

THQ Nordic forsätter växa så det knakar. Sedan tidigare äger man majoriteten av saligt insomnade THQ:s gamla varumärken (därav namnbytet från Nordic Games till THQ Nordic i förrfjol) och man har även inhandlat den kompletta Novalogic-katalogen (ni vet, Delta Force) och avslöjat egna lovande titlar som svenska Experiment 101:s Biomutant (en studio som man även köpt upp) och hett efterlängtade Darksiders 3.

Nu har THQ Nordics katalog expanderat ytterligare: enligt Gamesindsutry.biz har man köpt upp Koch Media (ägare av utgivarna Deep Silver) för 121 miljoner euro. I avtalet ingår rättigheterna till högt ansedda spelserier som Saints Row, Dead Island och Metro, samt spelstudiorna Volition (Saints Row), Dambuster Studios (Homefront) och Fishlabs (Galaxy on Fire). Klemens Kundratitz behåller sin roll som Koch Medias vd.

Lars Wingefors, den svenska vd:n och ägaren av Nordic Games, är mycket nöjd över nyförvärvet och utlovar “åtminstone” fyra AAA-projekt, inklusive redan avslöjade Metro Exodus och nya AAA-titlar av Volition och Dambuster Studios. Ambitioner finns det onekligen gott om hos THQ Nordic!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar