facebook_pixel
Square Enix planerar ytterligare fyra nya dlc-episoder för Final Fantasy XV

Square Enix planerar ytterligare fyra nya dlc-episoder för Final Fantasy XV

Efter mycket om och men kommer Final Fantasy XV äntligen släppas till pc den 6 mars. Utvecklarna och utgivarna Square Enix har höga förväntningar (regissören Hajime Tabata att har sagt att han vill sälja två miljoner exemplar tilll pc) och för att göra oss lite extra köpsugna(?) samarbetar man med Valve för att ge Steam-spelare ett exklusivt dlc-paket i form av Gordon Freemans glasögon, kofot och HEV-dräkt.

Eftersom Final Fantasy XV släpptes till konsoler redan i slutet av 2016 vore det lätt att anta att pc-versionen skulle innehålla allt planerat dlc. Men så kommer uppenbarligen inte vara fallet: Famitsu (via Gematsu) har rapporterat att Hajime Tabata sagt att han planerar fyra nya dlc-episoder för Final Fantasy XV under 2018, och att någon eller några av dem rentav kan dröja ända till 2019.

Allt dlc som redan släppts, däremot, kommer inkluderas i pc-versionen av Final Fantasy XV, och vi kan också vänta oss officiella moddverktyg efter lanseringen. Bland annat kommer man kunna byta ut alla karaktärsmodeller (eftersom de enbart behöver finnas hos användaren kan vi räkna med en del mindre lagliga skapelser) och det finns även planer på att låta spelare skapa kartor, uppdrag och scenarion med verktygen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar