facebook_pixel
Remedys nästa filmiska actionspel kommer släppas under 2019

Remedys nästa filmiska actionspel kommer släppas under 2019

Vi har skrivit om finska Max Payne-utvecklarna Remedy Entertainments planer några gånger tidigare. Förra våren fick vi reda på att man utvecklar ett nytt filmiskt actionspel i tredjepersonsperspektiv tillsammans med utgivarna 505 Games (Payday 2, Adrift och Abzû) samtidigt som man även jobbar på enspelarkampanjen i sydkoreanska Smilegates komande Counter-Strike-doftande-förstapersonsskjutare Crossfire 2.

Man har även bekräftat att det nya 505-spelet, det så kallade P7, inte är det hett ryktade Alan Wake 2, utan ett helt annat spel. Och nu, i en finansiell rapport (via Wccftech), har vi fått lite mer kött på benen angående P7, och får reda på att spelet “planeras släppas under 2019” och kommer utspelas i ett “nytt Remedy-skapat univesum” och erbjuda en “långvarig upplevelse” i form av tills vidare ospecificerade multiplayermoment.

Därtill kommer ett tredje ännu outannonserat spelprojekt lanseras i år. Vi vet inte mycket mer om det än att man kommer anställa ny personal för ändamålet, och språket som används får i alla fall mig att tro att det kommer röra sig om någon form av early access-spel? Den som lever får se, och det känns nog säkert att anta att både detta och P7 kommer presenteras för omvärlden under någon av sommarens stora spelmässor.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar