facebook_pixel
Mafia 3-studion Hangar 13 har sagt upp anställda

Mafia 3-studion Hangar 13 har sagt upp anställda

Jag ser tillbaka på Mafia 3 med värme. Visst var det för enformigt för dess eget bästa, men spelmekaniken var ändå genuint underhållande och Hangar 13:s berättelse om den hämndlystna Lincoln Clay var sällsynt välberättad (den allra sista scenen i spelet är fortfarande fantastisk, och jag ler varje gång jag tänker tillbaka på den). Jag gav spelet 83 procent i vår recension från hösten 2016, ett betyg som jag fortfarande står fast vid.

Sedan Mafia 3 lanserades har vi inte hört särskilt mycket av Hangar 13, men via Kotaku har vi nu nåtts av nyheterna att 2K Games sagt upp ett “betydande antal anställda”, detta för att “se till att studions resurser är korrekt anpassade till dess långsiktiga utvecklingsplaner”. Samtidigt ska personalminskningen “inte ha någon inverkan på 2K Games förmåga att utveckla och leverera produkter som för närvarande är under utveckling”.

Enligt Kotaku ska Hangar 13 under det senaste året bland annat ha arbetet på en prototyp för ett tredjepersonsactionspel med ett “slåss till musik”-system, men den ska nyligen ha skrotats. Mafia 3 var i mångt och mycket en försäljningssuccé för 2K Games och rapporterades ha skeppats i över fem miljoner exemplar i början av 2017, så vi både gissar och antar att vi nog kommer fä ett Mafia 4 någon gång i framtiden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar