facebook_pixel
Julian Gollop pratar mer om Phoenix Point

Julian Gollop pratar mer om Phoenix Point

Förra våren inledde Julian Gollop – skaparen av Xcom: Ufo Defense från 1994 – en Fig-kampanj för sin spirituella uppföljare Phoenix Point. Kampanjen blev en rungade succé, man uppfyllde målet på 500 000 dollar under mindre än en vecka, och den slutliga siffran blev hela 765 948 dollar. Under helgen ordnade våra brittiska kollegor sitt årliga event PC Gamer Weekender, och Julian Gollop var där för att berätta mer om Phoenix Point.

Phoenix Point utspelas år 2057. Pandoraviruset har lamslagit jorden och de kvarvarande människorna bor i isolerade mikrosamhällen. Viruset blandar dna från flera olika raser och skapar fiender som utvecklas dynamiskt för att möta spelarens vanligaste taktiker. I videointervjun här nedan får vi gott om spelsekvenser medan Julian Gollop förklarar spelmekaniken, och vi får bland annat exempel på fiender som använder sköldar.

Phoenix Point planeras släppas innan årets slut. Här är videointervjun med Julian Gollop.

Phoenix Point Developer Interview – PC Gamer Weekender Live Stream

We talk with the developer of Phoenix Point right here at PC Gamer Weekender 2018.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar