facebook_pixel
Fredrik Wester slutar som vd för Paradox Interactive

Fredrik Wester slutar som vd för Paradox Interactive

Fredrik Wester, svenska strategiexperternas Paradox Interactives mångåriga ansikte utåt, har avslöjat att han kommer sluta som företages vd från och med augusti i år, och istället fylla den nyskapade positionen som verkställande ordförande i styrelsen. Vd blir istället den nuvarande styrelsemedlemmen Ebba Ljungerud.

– Jag har varit hos företaget i nära femton år nu, säger Fredrik Wester i en intervju med Gamesindustry.biz. Vi närmar oss 300 anställda, och jag inser mer och mer att vi behöver någon med erfarenhet av att ta över en verksamhet som växer snabbt, och har stora visioner för oss att fortsätta växa. Och därmed blir min egen roll att fokusera på, till exempel, nya affärsområden där jag kan glänsa och göra de saker som är mest värdefulla för företaget, och det är därför vi tar in Ebba.

Fredrik Wester har också förklarat situationen med egna ord i ett inlägg på det officiella Paradox-forumet. Den nya positionen kommer, kort och gott, ge Fredrik Wester mer tid att experimentera med nya idéer, och diskutera dem med Paradox Interactives anställda. Han kommer fortfarande jobba heltid och vara på plats i kontoret, så det här är förmodligen långt ifrån det sista vi hör av Fredrik Wester.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar