facebook_pixel
David Gaider har lämnat Beamdog

David Gaider har lämnat Beamdog

Det var en stor grej när David Gaider lämnade Bioware och anslöt till Beamdog under 2016. Hos Bioware jobbbade Gaider med ett pärlband av legendariska titlar inklusive Baldur’s Gate 2, Knights of the Old Republic och Neverwinter Nights (det sistnämnda kommer faktiskt få en nyversion av Beamdog någon gång under året) och han agerade dessutom som lead writer för Dragon Age-serien ända fram till den nyaste delen Inquisition.

David Gaiders stint hos Beamdog har dock inte resulterat i särskilt mycket utåt sett. Han krediterades inte för vare sig Baldur’s Gate: Seige of Dragonspear eller Planescape: Torment Enhanced Edition (de två titlar som Beamdog släppt sedan 2016) och nyutgåvan av Neverwinter Nights utannonserades så sent som i november. David Gaider säger att han lämnar sitt jobb med “blandade känslor” men att det var dags att “gå vidare”.

Vågar vi anta att ett okänt projekt lagts ner eller aldrig kom igång på allvar? Beamdogs avskedsmeddelande pekar onekligen mot det, eftersom man skriver att “Dave trollat ihop nya världar som vi skulle älska att spela i” och att man någon dag kommer dela med sig av “frukten av hans arbete”. David Gaider ska även ha byggt ett kreativt team som kommer “forma historierna som Beamdog kommer berätta under de kommande åren”.

Här är David Gaiders egna tweet om det skedda.

David Gaider on Twitter

So… today is my last day at @BeamdogInc. Mixed feelings as I pack up my desk, as I’ll miss the crew. Big thanks to @TrentOster, and I wish everyone here all the best, but it’s time for me to move on.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar