facebook_pixel
Boyfriend Dungeon

Boyfriend Dungeon

PREMIÄR

Kärlek som balanserar på en svärdsegg.

Av Kate Gray

”Svärd är sexiga. Svärd är pålitliga. Svärd är familjära och tröstande.” Orden kommer från självutnämnde ”kapten” Tanya X Short på Kitfox Games. Några av er kanske inte håller med, men det är svårt att förneka att utvecklaren bakom Moonhunters och The Shrouded Isle kämpar hårt för att infria ”sexig”-biten i sitt kommande spel, Boyfriend Dungeon.

Det här är den senaste i raden av udda datingspel vi fått se de senaste åren. Hatoful Boyfriend lät dig älska duvor, My Horse Prince kärade ner sig i kentaurer, och i Dream Daddy var det pappor som skulle kramas. Just pappor är kanske inte så märkliga jämfört med bevingade råttor och hästar med anime-pojkansikten.

Boyfriend Dungeon låter oss bli romantiska med svärd. Inte bara svärd, dock, utan dolkar, värjor och till och med en … katt? Spelmässigt är det en grottkravlare med monster att döda och skatter att samla, men när du återvänder hem förvandlas vapnen du hittat till vackra människor.

– I grottan träffar du nya svärd (som egentligen är människor), säger Short. Utanför grottan kan du träffa folk (som kan bli svärd). Kärlek är styrka!

Vi snackar män med uppknäppta skjortor, solbränd hy och rosor mellan sina pärlvita tänder. Vi snackar kvinnor med piratdrottning-estetik och böljande lockar. Vi snackar stiliga Idris Elba-liknande typer som ser ut att ha en hel garderob bara för manschettknappar. Kanske har du aldrig känt attraktion till svärd förut, men det kommer snart att ändras.

Läs också: De bästa high end-grafikkorten

Utvecklare

Kitfox Games

Utgivare

Ej fastställt

Webb

boyfrienddungeon.com

Release

2019

En vacker dag kanske vi får kära ner oss i kanonkulor också.

Inkluderande kärlek

Precis som andra egensinniga datingspel har dock Boyfriend Dungeon en poäng och en mening med sitt knivkyssande. Visst är det underhållande fånigt att du kan ragga upp svärd, även om Short hoppas att ingen funderar på att idka umgänge med svärd i verkliga livet. Men spel som Dream Daddy och könsöverskridande, ekivoka sexmaratonet Ladykiller in a Bind skapar utrymme för ett utforskande och inkluderande av mångfald i datingspelen.

– Spelarkaraktären kan identifiera sig som man, kvinna eller icke-binär, säger Short. Vi vill vara tillbakalutat eftertänksamma vad gäller kön, utan att vara varken för krävande eller avfärdande. Kön är en personlig, dynamisk sak, och vi vill reflektera över det.

Det kan vara lätt att avfärda datingspel som lutar sig mot en gimmick för att locka spelare, men det är en genre som alltid försöker inkludera alla i sin spelarskara. Det kommer att dröja ett tag innan vi vet mer om Boyfriend Dungeon och de sexiga svärd som döljer sig i dess grottor, men i Kitfoxs händer förväntar vi oss ett spel som är lika skarpt som ett, öh, du vet vad.

Läs också: Den bästa gaming-laptopen

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar