facebook_pixel
Utgivarna skyller Lawbreakers misslyckande på PUBG

Utgivarna skyller Lawbreakers misslyckande på PUBG

Lawbreakers, arenaskjutaren av Cliff Bleszinski och hans studio Boss Key Productions, togs emot väl av kritikerna när den släpptes i augusti. Spelet belönades bland annat med hela 88 procent i Mattias Frosts recension, och slutomdömet lydde ”klassisk shooter-design med moderna drag som helt enkelt är förbaskat kul”. Men ändå har Lawbreakers haft det extremt svårt att locka allmänheten, flera gratishelger och reor till trots.

Enligt en finansiell rapport av utgivarna Nexon kan misslyckandet till stora delar skyllas på “dålig tajming”. Enligt Nexon släpptes Playerunknown’s Battlegrounds nämligen “ungefär samtidigt” (egentligen började PUBG säljas som early access i mars och nådde version 1.0 i slutet av december) vilket gjorde “marknadsomgivningen väldigt tuff för förstapersonsskjutare i allmänhet och för Lawbreakers“.

Huruvida detta stämmer är svårt att säga, men personligen tror jag inte PUBG:s framgångar påverkat Lawbreakers nämnvärt. Snarare skulle jag peka på de fortsatta framgångarna för Blizzards hjälteskjutare Overwatch, eller kanske rentav Quake Champions som till skillnad från PUBG faktiskt släpptes som early access via Steam i augusti, och ligger betydligt närmare Lawbreakers både spelmässigt och visuellt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar