facebook_pixel
Uppföljaren till Yume Nikki har till synes bekräftats

Uppföljaren till Yume Nikki har till synes bekräftats

I onsdags skrev vi om att det surrealistiska och kultklassiska japanska äventyret Yume Nikki äntligen hade släppts till Steam, fjorton långa efter den ursprungliga lanseringen. Spelet utvecklades med verktyget RPG Maker och är helt gratis att ladda ner, och den ålderstigna presentationen till trots (det är skapat för upplösningar i 4:3 och byggt med rudimentära pixlar) är stämningen fortfarande ruskigt tät.

I samma veva som Steam-lanseringen av Yume Nikki så drog även en nedräkning igång på internet som torde ta slut den 24 januari (i skrivande stund om lite över 12 dygn). Sedan i onsdags har dock den här sidan uppdaterats med en modern rendering av den lilla flickan från originalspelet, och vi har också fått en sorts trailer som verkar bekräfta att det nya spelet heter Yume Nikki: Dream Diary. Här är trailern.

YUMENIKKI -DREAM DIARY- We can not wake up.

・『YUMENIKKI -DREAM DIARY-』(ゆめにっき -ドリームダイアリー-)カウントダウンサイト https://promo.kadokawa-dev.wp-adm.kadokawa-isys.jp/gamecountdown/ ©2018 kikiyama ©Project Yumenikki ©2018 KADOKAWA CORPORATION *『ゆめにっき』が、STEAMで無料配信中! http://store.steampowered.com/app/650700/Yume_Nikki/

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar