facebook_pixel
TS-XW Racer Sparco P310 Competition Mod racing wheel

TS-XW Racer Sparco P310 Competition Mod racing wheel

Ett racingkit med plus och minus.

Med en av de mest allsidiga och bästa rattar vi testat i kombination med en bara godkänd pedallösning står vi aningen kluvna inför Thrustmasters senaste satsning.

När Thrustmaster skulle ta fram en uppföljare till sin tidigare modell TS-PC Racer valde man att alliera sig med det berömda biltillbehörföretaget Sparco. Med deras hjälp tog de fram ett nytt flaggskepp för alla former av racing. Resultatet blev TS-XW Racer Sparco P310, ett kit anpassat för både pc och Xbox och med en respektingivande prislapp på nästan 7 000 (!) kronor. Därmed lägger man förväntningsribban väldigt högt.

Vi börjar med att titta på ratten som redan när vi packar upp den ger ett mycket solitt intryck med en tyngd och konstruktionskvalitet i absolut topp. Ratten, som mäter hela 31 centimeter i diameter, har totalt fjorton knappar vilket även omfattar de Xbox-specifika knapparna. Ratten drivs av en interservo och -motor och ger ett gensvar som är otroligt likt det från en riktig bil, både gällande banracing och offroadkörning. Sett till helheten så är detta en av de absolut bästa, kanske rentav den bästa, ratt vi någonsin testat. Ratten har dessutom en integrerad, i det närmaste helt tyst, kyllösning som gör att du kan fortsätta tävla timme efter timme.

När vi sedan kommer till pedalerna som är samma T3PA som även säljs fristående för knappa tusenlappen så håller dessa inte riktigt samma klass. De är inte på något sätt dåliga och de har fullt godkänd känsla. Men vi saknar det lilla extra och samma naturtrogna upplevelse som ratten ger. Framförallt så upplever vi att stödet till pedalerna är aningen plastigt och att den rätta motvikten inte finns. Vi hade dessutom gärna velat ha mer väg- och körbaserad respons.

Trots detta så blir det övergripande betyget ändå högt, framförallt då merparten av körkänslan sitter i ratten. Vi längtar faktiskt redan nu till nästa, förhoppningsvis än mer utvecklade kit.

Läs också: De bästa flygspakarna

90 %

Racerratt med pedaler

TS-XW Racer Sparco P310 Competition Mod racing wheel

Ca 7000:-

thrustmaster.com

SYSTEMSTÖD: Pc + Xbox / MOTOR: TS-XW Racer / PRECISION: 16-bits upplösning (65 536 värden) / PEDALER: 3 st i metall / STRÖMMATNING: Extern / MOTOREFFEKT: 40 watt/ REKOMMENDERAT TILLBEHÖR: TH8A-växellåda

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar