facebook_pixel
Asus Cerberus V2 Headset

Asus Cerberus V2 Headset

Ett ljudmässigt riktigt bra mellanklassheadset.

Asus har många strängar på sin gaminglyra och en bred portfölj med headset. Cerberus V2 håller hög ljudkvalitet men är allt för hårt spända.

Till Asus uppdaterade version av Cerberus Headset så har en del hänt. För det första så har elementen krympts från 60 till Asus nya 53-millimeters Essence-element som dels ger mer plats i öronkåpan för själva örat, och dels skapar en bättre harmoni över hela ljudspektrat. Detta gör att vi får ett bra tryck i basen samtidigt som vi hör både mellanregister och höga toner mycket tydligt, något som framförallt märks när virtuellt surroundljud används, där detta headset verkligen glänser.

Asus har även gjort om själva kåporna som förutom mer utrymme och en bättre passform runt örat även är aningen mjukare vilket underlättar vid längre användning. Detta kompletteras med en vadderad huvudbåge som fördelar trycket över ett större område samt en överliggande båge som ser till att hålla headsetet på plats. Den senare är dock detta headsets stora nackdel; har du ett lite större huvud orsakar denna ett ganska hårt tryck, och skulle du dessutom använda glasögon så blir trycket runt skalmarna relativt snabbt alltför hårt vilket gör att fokus på spelandet går förlorat.

Cerberus kommer med dubbla mikrofoner – en löstagbar boom mic som är perfekt för teamsnack under spel samt en i kåpan vilka är mer riktad för vanliga samtal och vardagliga uppgifter. Båda alternativen håller en hög nivå och ger ett rent, tydligt ljud. Tack vare att Asus valt att satsa på en 4-polig anslutning så passar Cerberus V2 till både pc, Mac, olika konsoler samt mobiler.

Sammantaget så är Cerberus V2 ett klart lyft från föregående modell och headsetet erbjuder ett mycket komplett ljud för sin prisklass, men då passformen fortfarande inte är optimal så dras helhetsbetyget ner något.

80 %

Headset

Asus Cerberus V2 Headset

Ca 700:-

asus.com

MÅTT (H x B x D): 224,84 x 198,4 x 100,33 mm / VIKT: 344 gram / ANSLUTNING: 3,5 mm Audio/mic-kombo / DRIVENHET: 53 mm Neodymium-magnet / KABELLÄNGD: 1,2 meter / FREKVENSOMFÅNG: 20–20 KHz / IMPEDANS: 32 Ohm/ FREKVENSOMFÅNG MIC: 50–10 KHz

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar