facebook_pixel
Platinum Games jobbar på två helt egna spel

Platinum Games jobbar på två helt egna spel

Under 2017 visade det sig att de gamla grundvalarna inom spelutveckling är mer flexibla än de någonsin varit tidigare. Brittiska studion Ninja Theory lyckades mer eller mindre skapa en helt ny affärsmodell med sitt Hellblade: Senua’s Sacrifice, ett indiespel som kunde skryta med AAA-artade produktionsvärden, och dessutom såldes till nedsatt pris.

I slutet av november skrev vi om att Hellblade hade börjat gå med vinst “ett halvår tidigare än beräknat”, och nu verkar det som att åtminstone en studio kommer följa Ninja Theorys exempel. För Game Informer har nämligen Platinum Games Atsushi Inaba berättat att den Osaka-baserade studion just nu håller på att utveckla två helt egna spel.

Spelen kommer baseras på helt nya varumärken (Platinum Games utvecklar även Bayonetta 3 exklusivt till Switch just nu, och en uppföljare till Nier: Automata är förmodligen också aktuell) men de kommer ändå vara omistligt Platinum Games, med allt vad det innebär av supersnabb stilig action, samtidigt som spelen också kommer “överraska”.

– Om du sätter tjugo personer i ett utvecklingsteam måste det handla om något som är “on brand” och “on topic”, sade Atsushi Inaba. Och självklart när folk tänker på Platinum Games så förväntar de sig galen hardcore-action, eller hur?

Vi återkommer till ämnet när vi vet mera.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar