facebook_pixel
Kultklassikern Yume Nikki är gratis och ute på Steam nu

Kultklassikern Yume Nikki är gratis och ute på Steam nu

År 2004 släpptes Yume Nikki, ett surrealistiskt japanskt äventyr utvecklat i RPG Maker. Sedan dess har spelet fått kultstatus, och nu har det äntligen släppts helt gratis via Steam. Själv har jag varken hört talas om eller spelat det tidigare, men beskrivningen “det här är ett spel i vilket du färdas igenom den extremt mörka världen inuti en dröm” väcker onekligen mitt intresse, tillsammans med det “väldigt positiva” användaromdömet och recensioner som rakt ut säger “ju mindre du vet på förhand desto bättre”.

Annorstädes på internet har också en nedräkning inletts, som sägs leda till “det nya Yume Nikki-projektets startpunkt”. Är månne en Kickstarter-kampanj för en uppföljare på gång, eller kanske ett spel som rentav redan har en utgivare (gissningsvis japanska Kadokawa, då) och ett releasedatum inom räckhåll? Om sisådär 14 dygn, den 24 januari om jag inte räknat helt fel, får vi svaret på den frågan. Här är en trailer för Steam-versionen av Yume Nikki. Bara jag som får klara Undertale-vibbar?

Yume Nikki – Steam Release Trailer

Yume Nikki on Steam: http://store.steampowered.com/app/650700/Yume_Nikki/ Gematsu article: https://gematsu.com/2018/01/yume-nikki-released-steam-new-project-countdown-website-opened

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar