facebook_pixel
Kommer HTC presenterar en Vive med högre upplösning nästa vecka?

Kommer HTC presenterar en Vive med högre upplösning nästa vecka?

Nästa vecka går årets CES – eller Consumer Electronics Show – av stapeln. HTC kommer att vara där och hittills har vi bara kunnat spekulera i vad de kommer att presentera där. Eller ja, vi kan förvisso fortfarande bara spekulera, men den här teasern från företagets Twitter ger oss åtminstone betydligt mer kött på benen.

HTC VIVE on Twitter

newyearsresolution #HTCVIVE

Det verkar alltså som att HTC kommer att annonsera en ny version av sin Vive med högre upplösning den 8e januari, varpå vi kan anta att den kommer finnas tillgänglig att visas upp på CES som börjar dagen därpå.

Hur hög upplösning den kan tänkas ha är givetvis den stora frågan. 4K säger några, medan andra påpekar att systemkraven för två 4K-skärmar med tillräcklig bilduppdatering skulle vara löjliga och att det förmodligen rör sig om en mer konservativ uppdatering, kanske till 1440p per öga från den nuvarande Vivens 2160×1200.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar