facebook_pixel
Kolla även in

Kolla även in

7 spel att hålla utkik efter den närmaste tiden.

Av PC Gamer-redaktionen

Symmetry

Releasedatum Ej fastställt

Utvecklare Sleepless Clinic

Utgivare Imgn.pro

Webb symmetrygame.com

Vad som skulle ha varit ett rutinuppdrag för besättningen ombord en forskningsfarkost är på väg att ta en ofattbar vändning. I ett överlevnadsspel där tiden är din värsta fiende måste du hjälpa Jacob, Richard, Juliett och de övriga att reparera skeppet och ta er ifrån en planet som bokstavligt ger en kalla kårar. Dödar inte kylan er kan ni svälta ihjäl, och vad var det egentligen för signal som lurade er hit till att börja med? I Symmetry är det inte bara mat och vila som överlevnaden hänger på, utan även din mentala hälsa (eller ska vi säga ohälsa?). Det presenteras genom enkel men effektiv grafik med nedtonade pastellfärger och ett ambient soundtrack. Varje omgång startar med en helt ny mix besättningsmedlemmar som alla har olika färdigheter och berättelser – pilot, uppfinnare, elektroniker och så vidare. Att hushålla med tiden är A och O, och under äventyrets gång ställs du inför tuffa beslut. Kollektivet eller individen? Vilken väg leder dig rätt? Vad är ens ”rätt”?

Läs också: De bästa grafikkorten

The Gardens Between

Release Tidigt 2018

Utvecklare The Voxel Agents

Utgivare The Voxel Agents

Webb thegardensbetween.com

Hand i hand, runt och runt vandrar de bästa vännerna Arina och Frendt. De små trädgårdsöarna har, utöver träd och blomster, supersizeversioner av objekt som plankor, spelkonsoler, bildäck och kundvagnar. Varför då? Ingen aning. Blir det kul? Ingen aning. Det ser dock väldigt näpet ut.

Citadel: Forged with Fire

Releasedatum Tidigt 2018

Utvecklare Blue Isle Studios, Virtual Basement

Utgivare Blue Isle Studios

Webb citadelgame.com

Denna vanvettigt ambitiösa early access-titel drar tankarna till kanske framför allt Harry Potter och Skyrim. Flygande kvastar, fantasyslott med tinnar och torn, snöiga vidder, drakar, magi, etc. Det är mycket som ska rymmas i den här onlinesandlådan – kanske till och med för mycket? Mottagandet på Steam är en blandad påse. Samtidigt är det ju i early access av en anledning och chansen finns ännu att de här 36 kvadratkilometerna ska kunna fyllas med magi även bortom klassiska trollformler. Att det ska släppas ”på riktigt” i början av nästa år är därför något som kanske borde gå om intet. Här finns nämligen fröet till något riktigt bra och det bästa vore nog att låta det gro. Slå dig samman med likasinnade magiker och skapa mäktiga fästen – bokstavligen då du kan bygga slott via ett flexibelt system. Tämj fantastiska vidunder och utforska landmassor där ingen annan någonsin har satt sin fot. Än verkar inte allt detta så bra som det låter i teorin, men får det ta tid kan det kanske nå ända fram.

Läs också: Her Story-skaparen pratar om sitt nya spel

Police Simulator 18

Release Våren 2018

Utvecklare Bigmoon Entertainment

Utgivare Astragon Entertainment

Webb astragon.de/en/games/police-simulator-18

Tyskarna fortsätter sin strävan mot att simulera exakt allt som finns. Police Simulator 18 handlar, hör och häpna, om lagens långa arm i en enorm Unreal Engine 4-stad där du ska arrestera kriminella, undersöka brottsplatser och jaga bankrånare. Det vill säga tvärtemot allt som är Grand Theft Auto.

The Good Life

Release Tredje kvartalet 2019

Utvecklare White Owls

Utgivare White Owls

Webb fig.co/campaigns/the-good-life

Swerys första spel sedan han lämnade Deadly Premonition-studion blir ett rpg som simulerar livet i en brittisk håla dit fotografen Naomi beger sig. Alla bybor lever efter en individuell dygnsrytm och om natten förvandlas alla till katter. Som om det inte vore nog finns även ett mordmysterium. Mjau?

My Time at Portia

Release 23 januari

Utvecklare Pathea Games

Utgivare Pathea Games

Webb portia.pathea.net

Sägs äga rum i en postapokalyps men om undergången ser ut så här med gröna kullar, söta städer och en skrattande björn i morgonrock säger vi: Bring it on! Du startar med en liten verkstad med målet att göra den större genom crafting och utforskande. Minecraft möter Stardew Valley, typ.

Seven: The Days Long Gone

Release Ej fastställt

Utvecklare Imgn.pro, Fool’s Theory

Utgivare Imgn.pro

Webb seven-game.com

Isometriskt rollspel influerat av Thief där du, en ensam vandrare, ska kunna röra dig fritt genom imperiet Vetrall som är ”bortom” postapokalyptiskt. Heavy. Sandlådevärlden har skapats av ”hjärnorna bakom The Witcher 3: Wild Hunt” och den ska drälla av tuffa moraliska dilemman.

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar