facebook_pixel
Katana 7.1 HD Wireless Headset

Katana 7.1 HD Wireless Headset

Ett obalanserat headset med stötig bas.

HDMI-anslutet headset som lovar mer än det håller, i varje fall när det används med pc.

Under åren så har vi hunnit med att testa flera av Trittons headset med mycket blandat resultat. När företaget lyckas så levererar de oftast riktigt bra produkter, men alltför ofta dras de ner av mindre lyckade inslag.

Katana 7.1 är rent visuellt ett intressant trådlöst headset med en mycket behaglig passform där vadderingen både runt öron och på huvud hjälper till att skapa en bra balans mellan stabilitet och avlastning. Vi uppskattar även mikrofonen som kan vridas upp när den inte används och som avskärmar omkringliggande ljud mycket väl, för tydlig och klar kommunikation.

När det däremot kommer till ljudet, vilket går via en HDMI-baserad mellandosa som även har full genomsläpp till slutenhet, är tyvärr detta långt ifrån bra. Ljudet känns rörigt och låter som om det var störningar mellan olika register. Även basen jobbar mer stötvis än synkroniserat med effekterna i spelen vi kör vilket gör att vi bara blir irriterade. Om felet ligger i headsetet eller själva boxen är svårt att sia om, men i vårt fall blir detta ett bottennapp.

Läs också: De bästa flygspakarna

45 %

Headset

Katana 7.1 HD Wireless Headset

Ca 1 200:-

trittonaudio.it

SYSTEMSTÖD: pc + Xbox + PS4 m fl / MIKROFON: 0Hz–15kHz +/- 3dB / HEADSET: 0Hz–20kHz / ELEMENT: 50 mm / ANSLUTNING: trådlös / BATTERITID: 15 timmar/ LJUDKONTAKT: HDMI med Pass-Through på upp till 1080p, dvs fungerar inte till 2560- eller 4K-skärmar

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar