facebook_pixel
Fortnite tycks lagat efter en helg av störningar och avbrott

Fortnite tycks lagat efter en helg av störningar och avbrott

Epic Games coop-shooter Fortnite (vår early access-recension) har visat sig bli en enorm succé men det är inte utan skavanker. Under helgen har spelet plågats av driftstopp och tekniska problem. Problemen började för några dagar sedan när en ny patch introducerade nya buggar. Epic valde att plocka ner spelet helt och hållet i 14 timmar, innan de rullade ut en ny patch. Även då gick det inte att spela med ett party utan enbart solo- och fill-spel fungerade.

Fortnite on Twitter

The Fortnite party service is down, and Solo and Fill are the only modes available. Players should expect downtime to fix the problem later today.

Ytterligare ett problem var att spelet den här veckan såg en överraskande ökning i antal spelare, vilket Epic erkände att de inte var beredda på. Utvecklarna gick då ut och varnade att de eventuellt skulle tvingas ta ner spelet en gång till.

Fortnite on Twitter

Party/Social services are continuing to be impacted. We’re investigating ways to mitigate & are continuing to look for the cause. We’re unsure if downtime will be necessary today.

Det skulle senare visa sig att detta inte blev nödvändigt. Den senaste uppdateringen vi fick tidigare idag är att problemen nu ska vara lösta och att du återigen kan spela Fortnite med vänner. Om du spelat över helgen, har du drabbats av problemen? Och är de verkligen fixade nu?

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar