facebook_pixel
Följ med Finding Paradise-skaparen på flygtur

Följ med Finding Paradise-skaparen på flygtur

Kan Gao heter mannen bakom det fantastiska To The Moon och förra årets nästan lika fenomenala uppföljare Finding Paradise (recension!). När Gao inte utvecklar spel eller komponerar dess soundtracks så är han något av en renässansperson, vilket han ibland visar upp på sin Youtube-kanal. Bland annat är han certifierad pilot, vilket vi får se i i hans senaste video där vi följer med honom till flygplatsen som inspirerade den som spelar en stor roll i just Finding Paradise.

Videon visar Gaos sista soloflygning från flygplatsen som var menad att stängas ner och det är en trevlig kvart – om man inte är monstruöst flygrädd, såklart.

Taking off from Finding Paradise’s airport IRL

Around the time I started making Finding Paradise, I trained to become a pilot… which was kinda funny, since I didn’t even have a car at the time and barely drove. … A lot of the details from the game were based on it, including the airport itself (CYKZ), of which Colin’s training airport was almost a replica of.

– Samtidigt som jag började utveckla Finding Paradise tränade jag också att bli pilot… vilket var ganska lustigt eftersom jag inte ens hade en bil och knappt körde. Mycket av spelet baserades på detta, inklusive själva flygplatsen (CYKZ) som var en nästan exakt replika av den där Colin tränar i spelet. Flygplatsen var schemalagd att stängas ner eftersom den skulle bygga ett shoppingcentrum där (även om det verkar som att det skjutits upp för tillfället) så jag tänkte att det här kunde vara ett fint minne.

Gao tog även till Twitter för att visa upp lite jämförelser mellan verklighetens flygplats och den i spelet:

Kan Gao on Twitter

Kan Gao on Twitter

https://t.co/8bC5xQNPWp

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar