facebook_pixel
Ett nytt Alien-spel har avslöjats!

Ett nytt Alien-spel har avslöjats!

Spel baserade på Alien-franchisen brukar antingen vara dåliga eller Alien: Isolation. Det nya spelet av Foxnext Games och Cold Iron Studios siktar dock på att bli ingetdera, med ett actionfyllt upplägg (spelet beskrivs som en “shooter”) fjärran Alien: Isolations intima skräcksmygande. Den här informationen har nått oss via GI.biz, men om du inte känner igen de inblandade namnen så beror det på att de är relativt nya i sammanhanget.

Foxnext Games är nämligen den nya spelgrenen av den amerikanska tv- och filmgiganten Fox, medan Cold Iron Studios grundades så sent som 2015 av ett antal före detta Cryptic Studios-anställda (studion som gav oss band annat City of Heroes och Star Trek Online). Bland Cold Irons anställda finns också personer med spel som Doom, Borderlands, Metroid Prime 3 och Bioshock Infinite på meritlistan, så det känns inte alltför långsökt att anta att det nya spelet kan komma att bli en onlineskjutare med MMO-element i Destiny-stil.

– Cold Iron adderar en hel dimension av spelutvecklande och spelande till vår arsenal: MMO:n med långa spelsessioner riktade till pc- och konsolspelare, sade Foxnext Games Aarid Loeb om det nya studioförvärvet. Den typ av spel som Cold Iron utvecklar kommer göra det möjligt för oss att utforska världarna i våra varumärken grundligt, och vi kommer börja med Alien-universumet.

Vi har ingen aning om när vi kommer få höra mer om spelet, men vi räknar med att det dröjer ett bra tag.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar