facebook_pixel
ESL annonserar PUBG-turnering i Polen

ESL annonserar PUBG-turnering i Polen

PlayerUnknown’s Battlegrounds har erövrat Steam det senaste året och blivit plattformens största framgång någonsin och nu tycks PUBG Corp ha siktet inställt på att spelet ska bli en esport-gigant också. Vi kommer att få en smak av hur det kommer se ut snart eftersom ESL (Electronic Sports League) har utannonserat turneringen PUBG Invitational som kommer att gå av stapeln den 24e och 25e februari som en del av Intel® Extreme Masters World Championship Katowice.

16 lag kommer att tävla om en prispott på $50,000, varav tre lag från Nordamerika, Asien och Europa kommer att bjudas in. De övriga platserna kommer fyllas av lag som lyckas bäst i ett kval som sker i slutet av den här månaden i vilket 516 lag kommer att delta.

Det här är inte första gången ESL och PUBG Corp samarbetar efter turneringen som skedde under förra årets Gamescom och det lär inte bli sista heller. Brendan Greene, alias PlayerUnknown, har tidigare sagt att de kommer lägga allt störra fokus på esport men att spelet inte är redo ännu. Om turneringen i Katowice blir en succé kan vi dock säkert räkna med mer symbios mellan PUBG och esport under året.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar