facebook_pixel
“Electronic Arts har inte lagt sig i vår artistiska vision”

“Electronic Arts har inte lagt sig i vår artistiska vision”

Det moderna Electronic Arts verkar vara ett megaföretag med två vitt skilda ansikten. Dels har vi affärsmonstret som försöker vrida varje droppe vinst ur utgivarens AAA-titlar – först och främst det hårt kritiserade Star Wars Battlefront 2 – men EA verkar också ha en mjukare sida som hanterar de mer småskaliga projekten, däribland Josef “Fuck the Oscars” Fares kommande co-op-spel A Way Out och Göteborgs-baserade Zoink Games (som nyligen gick samman med Image and Form) trollbindande plattformsäventyr Fe.

Fe släpps den 16 februari via Electronic Arts egna plattform Origin, och det rör sig om ett plattformsäventyr där man främst kommunicerar med omvärlden via sång, och kan övertala de vänliga invånarna att hjälpa en framåt genom den Metroidvania-doftande världen. “Jag undrar hur EA ska förstöra det här” kanske du tänkte precis nu, men det verkar som att vi inte behöver vara alltför oroliga över situationen, i alla fall baserat på regissören Andreas Beijers lugnande besked i en intervju med Wccftech.

– Det har faktiskt varit fantastiskt att ha dem [Electronic Arts] ombord. Jag förstår att det kanske låter som att jag får betalt för att säga det här, men det är den ärliga sanningen. De har hjälpt oss så mycket utan att lägga sig i spelets artistiska vision, och det har varit fantastiskt för oss att dra nytta av deras erfarenhet och kunskap av att utveckla och ge ut spel.

Vidare berättar Andreas Beijer också att Fe kommer ta mellan sju och åtta timmar att spela igenom, i alla fall om man håller sig till dess huvudspår.

– Om du skulle bestämma dig för att enbart slutföra “huvuduppdraget” skulle jag tro att det kanske skulle ta dig mellan sju till åtta timmar. Du kan också utforska fritt för att finna alla hemligheter, och hur lång tid det tar beror på spelaren. Det är svårt att säga egentligen. Jag ser världen i Fe som stor nog att gå vilse i, men tillräckligt liten för att man ska kunna se allt av den.

Här är den gamla Gamescom-trailern för Fe.

Fe Official Gamescom Trailer

Climb, glide and dig your way through a dark Nordic forest and explore its living, breathing ecosystem filled with secrets, side quests and mystical creatures. Discover More: http://x.ea.com/34268 Become Fe and discover a world that you will never want to leave. Subscribe for more upcoming EA Originals Trailers: https://www.youtube.com/user/EA.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar