facebook_pixel
Det släpptes 7672 spel på Steam under fjolåret

Det släpptes 7672 spel på Steam under fjolåret

Att Steam fullständigt exploderat under det gånga året är gamla nyheter. Under första helgen i januari var fler människor inloggade samtidigt än någonsin tidigare, och Playerunknown’s Battlegrounds har erövrat rekord efter rekord (det är numera ett av de mest sålda spelen någonsin). I mitten av november nåddes vi dessutom också av uppgifterna att det under 2017 dittills hade släpps över 6000 spel till Valves dignande onlinebutik.

Nu har siffrorna höjts ytterligare: enligt Steam Spy släpptes totalt 7672 spel till Steam under 2017, vilket i runda slängar betyder att utbudet utökades med i snitt 21 nya titlar per dag. Visst, den absoluta lejonparten av dessa spel är inte värda att bry sig om (bara idag httar vi nya spännande titlar som Sexy Serial Killer, Online Circle Pong och 12 Labours of Hercules VII: Fleecing the Fleece Platinum Edition) men siffrorna är alarmerande ändå.

Här är Steam Spys tweet om de nya rekordsiffrorna.

Steam Spy on Twitter

7,672 games were released on Steam in 2017, 21 games per day on average. I will write my usual analysis a bit later this year, still dealing with the relocation and stuff. https://t.co/4oLZp6tFwo

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar