facebook_pixel
Crystal Dynamics värvar tunga, nya namn

Crystal Dynamics värvar tunga, nya namn

Personligen älskar jag Crystal Dynamics senaste Tomb Raider-spel, både den undertitelslösa rebooten från 2013 och Rise of the Tomb Raider som släpptes till pc i början av 2016. Ett nytt Tomb Raider-spel kommer avslöjas senare i år, men det är förmodligen Deus Ex-studion Eidos Montreal som utvecklar det, viket gör att Crystal Dynamics fullt ut kan hänge sig The Avengers-projektet som presenterades för nästan exakt ett år sedan. Nu har Crystal Dynamics avslöjat att man inlett 2018 genom att värva två tunga namn till sin studio.

Det handlar om Naughty Dog-veteranen Shaun Escayg (creative director och författare för Uncharted: The Lost Legacy, och huvudansvarig för mellansekvenserna i The Last of Us) samt Stephen Barry, Director of Product Development hos Visceral Games innan Electronic Arts stängde ner den hyllade Dead Space-studion förra hösten. Därtill berättar Crystal Dynamics att man nyligen också rekryterat femton industriveteraner med titlar som Batman: Arkham Origins, Dead Space och Star Wars: Battlefront på den gemensamma meritlistan.

– Deras AAA-erfarenhet adderar till vårt redan djupa team, sade Crystal Dynamics-chefen Ron Roseberg i ett pressmeddelande. Det här placerar oss i en utmärkt position för att vi ska kunna genomföra de ambitiösa mål som vi satt upp med The Avengers-projektet. Det är ett starkt tillskott av många människor som passar in otroligt väl i vårt hjulhus; att bygga spelupplevelser som vi alla älskar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar