facebook_pixel
Cooler Master ML240L RGB

Cooler Master ML240L RGB

Effektfull, slimmad vattenkylning.

Cooler Masters nya slutna vattenkylare erbjuder hög kylkapacitet, enkel installation och effektfullt RGB-ljus.

Cooler Master har under senaste året lanserat flera nya slutna vattensystem. Vi har testat det senaste som är baserat på en lågprofilsradiator med en specialdesignad flödeshantering för minimalt motstånd. Detta resulterar i en effektivare kylning under alla förutsättningar.

Radiatorn ansluts till kylblocket med FEP-tuber som både är flexibla men ändå tåliga, något som underlättar installationen och skapar fina förutsättningar för långvarigt användande. Även kylblocket i sig är mycket enkelt att installera och enheten har stöd för ett stort antal socklar på både AMD- och Intel-sidan.

Till radiatorn kommer även dubbla MF120R RGB-fläktar som skapar en bra balans mellan flöde och tryck och som dessutom är tysta. Då dessa är RGB-baserade ansluts de antingen till medföljande kontroller som låter oss justera både ljusstyrka som att växla mellan sex olika effektlägen. Vi kan såklart även koppla samman dessa med moderkortets styrning för att synka med detta program.

Vi avslutar med att titta på det kanske viktigaste, kylförmågan. Här glänser Cooler Masters ML240L, och inte bara dess belysning. Vid låg belastning så skiljer det inte så mycket jämfört med standardiserade luftkylare, men vid full belastning upplever vi temperatursänkningar med upp mot 23 grader och vi ser även en förbättring med cirka två grader jämfört med Cooler Masters äldre 240-modell. Inte illa!

Läs också: De bästa flygspakarna

92 %

Vattenkylning

Cooler Master ML240L RGB

Ca 800:-

coolermaster.com

MÅTT: 277 x 119,6 x 27mm / FLÄKTAR: 2 st 120 x 120 x 25 mm / LUFTFLÖDE: 66,7 CFM (max) / PUMPMÅTT: 80,3 x 76 x 42,2 mm / SOCKELSTÖD INTEL: LGA 2066 / 2011-v3 / 2011 / 1151 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366 / 775 socket / SOCKELSTÖD AMD: AM4 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 / FM2+ / FM2 / FM1 socket

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar