facebook_pixel
Bioware fokuserar på Anthem, Dragon Age 4 har hamnat i skymundan

Bioware fokuserar på Anthem, Dragon Age 4 har hamnat i skymundan

Under fjolårets E3-mässa, i samband med Electronic Arts presskonferens, premiärvisades Biowares mastodontprojekt Anthem med en hyfsat ascool trailer. Då hette det att spelet skulle släppas hösten 2018, men enligt en ny rapport av Kotaku var det här lanseringsdatumet “aldrig realistiskt”, och man siktar numera på mars 2019, lagom till avslutningen av Electronic Arts finansår.

Kotaku har diskuterat Anthem med ett flertal anonyma källor som hävdar att Bioware numera mer eller mindre förvandlats till en enspelsstudio, och kontoren i både Edmonton och Austin är fullt fokuserade på att göra den potentiella Destiny-dödaren till en framgång, något som verkligen behövs efter floppen Mass Effect: Andromeda.

Därmed har Dragon Age 4 hamnat i skymundan, även om Mark Darrah, exekutiv producent för Dragon Age-serien, så sent som igår berättade att han jobbar på både Anthem och Dragon Age 4. Det sistnämnda lär dessutom ha gått igenom en komplett reboot nyligen, detta eftersom Electronic Arts vill att Dragon Age 4 ska bli mer “live” (läs: designat kring en affärsmodell som ger avkastning även efter lanseringen), även om Bioware-anställda försäkrar oss om att spelets fokus fortsättningsvis ligger på story och karaktärer.

Den genomgående känslan hos Bioware just nu rapporteras vara att Anthem kommer bli mer eller mindre direkt avgörande för studions framtid. Men utvecklingen har gått knackigt, och när Kotaku frågade om projektet hör hemma i kategorin “det här spelet går åt helvete” eller “spelutveckling är svårt” blev svaret att Anthem under det senaste året gått från den förstnämnda kategorin till den sistnämnda.

Med andra ord verkar sakar röra sig mot rätt håll, men kommer det vara tillräckligt för att rädda Bioware från Electronic Arts ständigt växande likhög av nedlagda studior?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar