facebook_pixel
Över 18 miljoner användare var inloggade på Steam samtidigt

Över 18 miljoner användare var inloggade på Steam samtidigt

Att det numera släpps fler spel än någonsin på Steam har vi konstaterat både en och annan gång tidigare (en företeelse som inte är genomgående positiv) men faktum är att antalet användare på Valves onlinetjänst också stiger kraftigt (om än inte i samma brutala takt som lanseringarna). Nu har vi nåtts av uppgifterna att över 18 miljoner användare var inloggade på Steam samtidigt under helgen, varav fler än sju miljoner spelade ett spel. Det här är en ökning med 30 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Den största delen av tillväxten ägde rum under andra halvan av 2017. April månads 14 miljoner samtidiga användare blev 15 miljoner i september, 16 miljoner i oktober och 17 miljoner i november. Helgens toppnotering klockade in på precis över 18,5 miljoner, och om det fortsätter så här lär siffran vara 20 miljoner innan april. Valve kan nog tacka Playerunknown’s Battlegrounds för en betydande del av den här ökningen, inte minst i Kina där battle royale-fenomenet är ännu större än här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar