facebook_pixel
Upplev det odöda världskriget i World War Z

Upplev det odöda världskriget i World War Z

World War Z är en fantastisk bok skriven av Max Brooks som blev ett ännu bättre radiodrama innan det tog klivet till vita duken med Brad Pitt i huvudrollen. Den lånade i sin tur inte mycket mer från boken än sin titel men blev likväl en tillräckligt stor framgång för att få en uppföljare – som ska regisseras av David Fincher av någon outgrundlig anledning.

Poängen är att World War Z nu är en multimedial franchise att räkna med, så att det nu även blir ett spel är knappast förvånande. Under årets Game Awards presenterades den första trailern för spelet som utvecklas av Saber Interactive, skaparna av Quake Champions, Inversion och TimeShift.

World War Z – Reveal Trailer

Saber Interactive and Paramount pictures presents World War Z, a new four-player coop third-person shooter coming in 2018 for PlayStation 4, Xbox One, and PC! Like us on Facebook: https://www.facebook.com/wwzgame Follow us on Twitter: https://twitter.com/wwzthegame Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/wwzgame

Som ni kan se har spelet anammat filmens skildring av zombier som en vällande massa av odöd aggression, medan det spelmässiga tycks hämta mer från Left 4 Dead-serien, där fyra spelare jobbar tillsammans för att överleva en serie uppdrag i olika zombieinfesterade platser jorden runt. Till Polygon säger utvecklarna att spelet kommer att fokusera på unika historier från bland annat Jerusalem, New York och Moskva, samt att spelare måste samarbeta för att överleva.

– World War Z är synonymt med pulshöjande action och skräck, och vi är exalterade över att äntligen fånga det i en energisk och ruggig upplevelse skapad specifikt för moderna konsoler och pc.

Det där med “synonymt för pulshöjande action” fick oss fans av boken att gnissla tänder, men om vi bortser från det finns det nog potential för ett spännande coop-spel här, speciellt då vi inte lär får se Left 4 Dead 3 innan solen exploderar.

Någon släppdatum har vi inte för World War Z ännu, men vi håller er givetvis informerade när vi vet mer.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar