facebook_pixel
Retroskjutaren Dusk släpps som early access den 11 januari

Retroskjutaren Dusk släpps som early access den 11 januari

Förra hösten stiftade vi bekantskap med Dusk, det nya extremt 90-talsdoftande fps:et av David Szymanski och New Blood Interactive. Bland spelets inspirationskällor hittar vi titlar som Redneck Rampage, Heretic, Quake och Doom, och vi utlovas en fullfjädrad kampanj så väl som musik av Brutal Doom-kompositören Andrew Hulshult.

Förra veckan kollade vi på en trailer för Dusks multiplayerdel kallad för Duskworld (man kan också delta i den stängda betan genom att anmäla sig till New Blood Interactives Discord-kanal) och nu har vi fått reda på att Dusk kommer släppas som early access via Steam den 11 januari. Episod 2 av kampanjen är klar (man har tidigare kunnat spela episod 1 genom att förköpa spelet) och kommer ingå i den första early access-versionen.

Vidare berättar utvecklarna också att early access-versionen främst uppkom efter diskussioner med Steam (Valve gillar tydligen inte längre att man har “snart” som lanseringsdatum) och att den fullständiga versionen av Dusk kommer släppas “om några månader”. Prislappen kommer förbli densamma vid uttåget ur early access (20 euro) och de som redan äger Dusk kommer få Collector’s Edition utan extra kostnad när spelet släpps.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar