facebook_pixel
Nu har vinterrean på Steam också börjat!

Nu har vinterrean på Steam också börjat!

Förra onsdagen inleddes vinterreorna hos de digitala spelbutikerna med avstamp på GOG. Även Origin och Uplay har inlett sina reor sedan dess, men det som vi alla egentligen väntat på är, givetvis, vinterrean på Steam. Den gick av stapeln igår kväll, avslutas den 4 januari och precis som vanligt bjuds det på hundratals attraktiva erbjudanden för både nyare och äldre spel. Bland annat kan man inhandla Tomb Raider-rebooten för tre ynka euro och Brothers: A Tale of Two Sons för samma summa, eller varför inte Hotline Miami för lite över två euro?

Omröstningen för årets Steam-utmärkelser har också inletts, och vi kommer få rösta i nya kategorier varje dag fram tills reans slut. Precis som i fjol så är priserna av det mer unika slaget och inte nödvändigtvis bundna till spel som faktiskt släppts i år. I kategorin “Dina beslut spelar roll”, som avgörs precis nu, kan man exempelvis rösta på både The Witcher 3 och Dishonored 2, såväl som de färskare titlarna Divinity: Original Sin 2, The Walking Dead: A New Frontier och Life is Strange: Before the Storm.

Varje gång man röstar får man även ett “speciellt Steampris-samlarkort”, och det kanske man vill ha, vad vet jag. Om man bläddrar neråt på Steam Awards-sidan kan man se vilka kategorier som kommer avgöras varje dag, och själv ser jag fram emot att få rösta på Doki Doki Literature Club i kategorin “obeskivlig” den 27 december. Det är nämligen ganska obeskrivligt, men jag försökte mitt bästa i min recension från förra veckan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar