facebook_pixel
Massive Entertainment antyder The Division 2

Massive Entertainment antyder The Division 2

Av de stora spelelefanterna verkar det helt klart som att Ubisoft har den tydligaste framtidsvisionen just. Medan Electronic Arts och Activision mest verkar intresserade av att ta reda på hur mycket bullshit de kan komma undan med i Star Wars Battlefront 2 och Destiny 2 har Ubisoft till synes hittat en helt annorlunda strategi med det säsongsbaserade upplägget för Rainbow Six Siege och For Honor.

Det känns dock som att The Division hamnade lite i kläm i övergången till den nya marknadsmodellen. Förvisso spenderade man en hel massa resurser på att framgångsrikt få Massive Entertaiments skuta på rätt köl igen efter en något skakig inledning, men numera känns det som att Ubisoft mer eller mindre övergett sin Destiny-konkurrent. Varför? Förmodligen för att man vill börja om på ny kula med en renodlad uppföljare.

Det är i alla fall intrycket jag får av David Polfeldt, managing director hos Massive Entertainemt, och hans intervju med kanadensiska IGN. Han säger att det finns “gott om utrymme för en fortsättning” och “många intressanta saker att spinna vidare på” men att han tyvärr “inte kan tala om det just nu”. Att han dessutom passar på att benämna The Division som The Division 1 får oss sugna på att utropa uppföljarens existens redan nu.

Premiärvisning under E3 2018? Premiärvisning under E3 2018.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar