facebook_pixel
Fira alla hjärtans dag med Lara Croft!

Fira alla hjärtans dag med Lara Croft!

Tomb Raider är lite i ropet just nu. Eller i alla fall är det på god väg att bli det. Nästa spel i serien kommer visas upp nästa år (men det är oklart om det är Crystal Dynamics eller Eidos Montreal som utvecklar det) och den nya långfilmen med svenska stjärnskottet Alicia Vikander (och hennes nacke) har biopremiär i mars. Därtill håller hobbyutvecklarna Raiding the Globe på att restaurera Tomb Raider: The Last Revelation från 1999.

Nu har det visat sig att ännu en fanutvecklad remake är på gång. Den här gången rör det sig om Tomb Raider 3 från 1998, och projektets frontman Heckler har meddelat att en demoversionen kommer släppas på Lara Crofts födelsedag den 14 februari nästa år. Spelet utvecklas i Unity-motorn och remaken inkluderar även den fristående expansionen The Lost Artifact. Gameplayet inspireras av serier som Assassin’s Creed och Prince of Persia, och vi utlovas en extremt rörlig Lara som kommer klara av både när- och distansstrider.

Det kommer också bjudas på en rad fordon, såsom sportcyklar, snowboards, kajaker och till och med en tills vidare namnlös häst (som inte figurerade i det ursprungliga Tomb Raider 3). Därtill ska fienderna vara smarta, och spelet ska också innehålla två mycket stora kartor som man kan utforska i Expedition Mode, och tävla mot npc:er om vem som når fram till en relik först i Race to the Relic Mode. Här nedan är en kort liten teaservideo för remaken av Tomb Raider 3 från i våras, och du kan kolla in rad skärmdumpar här.

Tomb Raider Unity Sneak Peek

River Ganges revisited

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar