facebook_pixel
Deus Ex-utvecklarna Eidos Montréal satsar på onlinespel

Deus Ex-utvecklarna Eidos Montréal satsar på onlinespel

Eidos Montréal, som står bakom de senaste delarna i Deus Ex-serien, har annonserat sina planer inför framtiden med ett nytt “vision statement” som indikerar vilket fokus företaget kommer att ha på de produkter de utvecklar hädanefter. Det tydligaste skiftet är att studion kommer att satsa på onlinespel och multiplayer, enligt David Anfossi:

– Vi kommer att lägga tonvikt på online-upplevelser i våra spel, sträva mot att fortsatt förse spelare med innehåll som är minnesvärt och effektfullt. Genom den inneboende interaktiviteten i att spela online kommer våra universum få chansen att frodas både nu och i framtiden.

Studion planerar även att omarbeta deras DAWN-motor för att vara mer anpassad för just onlinespel. I samband söker de även nytt folk i roller som berör just online och multiplayer.

Exakt hur det här kommer att påverka studions kommande spel, och exakt vilka titlar det rör sig om är ännu oklart. Anfossis uttalande nämner specifikt att det här skiftet i fokus kommer att påverka existerande universum, vilket förmodligen rör kommande Deus Ex-titlar men kan också påverka Tomb Raider-serien som Eidos Montréal hjälpt till att utveckla tillsammans med Crystal Dynamics.

Just nu vet vi att Eidos Montréal utvecklar spel baserat på The Avengers, samt att vi lär få vänta på ett nytt Deus Ex, så det kan komma att dröja innan vi ser frukterna av studions nya giv.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar