facebook_pixel
Det verkar som att Counter-Strike kommer få ett battle royale-läge!

Det verkar som att Counter-Strike kommer få ett battle royale-läge!

2017 var året då Valve officiellt tappade greppet om Steam. Inte bara genom att skrota Steam Greenlight och släppa in tusentals skitspel (men det är ett helt annat ämne för en annan dag) utan även sett till de mest populära spelen på tjänsten. Idag har Playerunknown’s Battlegrounds spelats av 2,6 miljoner spelare samtidigt som allra mest, vilket gör det till det mest spelade spelet på Steam med bred marginal. På andra och tredje plats hittar vi Valves egna spel Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive med 836 761 respektive 555 769 samtidiga spelare som dagens toppnotering.

Det här är förmodligen inget som Valve gråter alltför våldsamt över (PUBG säljs fortfarande via deras plattform) men det borde inte förvåna någon att Valve sedan ett bra tag tillbaka har funderat på sin egna variant av PUBG, i alla fall enligt den nya videon av Youtube-kanalen Valve News Network som du kan se i dess helhet här nedan. Videon djupdyker i uppdateringarna som släppts till Counter-Strike: Global Offensive de senaste 18 månaderna, och presenterar bevis på att något riktigt stort är i görningen, och att det förmodligen rör sig om ett battle royale-läge i PUBG-stil.

I spelkoden har orden mp_survival börjat dyka med jämna mellanrum, tillsammans med talande saker som SurvivalSonarPulseSpawnPoint och SurvivalNextPhaseNotice, som mycket väl kan vara en direkt analog till det ständigt expanderande elektromagnetiska fältet som tvingar spelarna närmare varandra i PUBG. Därtill har också en karta kallad för survival_island börjat dyka upp i spelkoden, åtföljd av olika ljudmixar (utomhus, inomhus etc.) och referenser till lootlådor som spawnas på kartan innehållande saker som skottsäkra västar, rökgranater och adrenalinsprutor.

Inget är ännu bekräftat vid det här laget, men visst skulle det kännas logiskt om ett battle royale-läge skulle dyka upp till Counter-Strike: Global Offensive förr eller senare. Vi hoppas bara att Valve inte nöjer sig med att enbart kalkera PUBG rakt av, utan utvecklar konceptet med egna idéer. Här är videon av Valve News Network om det mystiska överlevnadsläget i Counter-Strike: Global Offensive.

CS:GO’s Survival Mode – Everything Known

Sponsored By Skins.Cash : http://bit.ly/2vaDWHx Full Soundscapes : https://www.youtube.com/watch?v=lleM6eXhwIs Today on Valve News Network, we take a look at all of the evidence that points towards a future Battle Royale gamemode being added into Counter-Strike: Global Offensive. Survival mode seems to take ques from Player Unknowns Battlegrounds and Fortnight, and the PUBG similarities are all over the content.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar