facebook_pixel
Black Mesa ett steg närmare release med teknisk uppdatering

Black Mesa ett steg närmare release med teknisk uppdatering

I somras skrev vi om att evighetsprojektet Black Mesa, den ambitiösa Half-Life-remaken av Crowbar Collective, siktade på att bli klar i december i och med införandet av de sedan länge utlovade, grovt omarbetade Xen-kapitlen. December är nu och rentav nästan över, så det blev inte någon lansering i år heller, men vi har ändå fått en hyfsat enorm uppdatering till Black Mesa som tar spelet närmare utvecklarnas interna build.

Målet med uppdateringen är att de fjorton Xen-nivåerna (uppdelade över fem kapitel) ska kunna läggas till med minimal fanfar när de väl är klara, förhoppningsvis helt utan tekniska problem. I klarspråk innebär det här att Black Mesa numera fått en red nya grafiska effekter (speciellt ljussättningen ska vara kraftigt förbättrad) såväl som traditionella buggfixar, och du kan läsa om nyheterna i detalj här. Något nytt, exakt lanseringsdatum har vi inte i dagsläget, men Crowbar Collective siktar på att färdigställa Xen-nivåerna inom kort.

Vi tipsar även om att Black Mesa säljs för ynka fem euro under den pågående Steam-rean.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar