facebook_pixel
Backend-koden för multiplayerdelen av World in Conflict har gått open source

Backend-koden för multiplayerdelen av World in Conflict har gått open source

I början av december var Massive Enterainments klassiska rts World in Conflict helt gratis via Uplay under en vecka. Sedan blev det gratis igen (bra trollat där, Ubisoft) tillsammans med Watch Dogs och Assassin’s Creed 4: Black Flag, och den här gången tar erbjudandet slut imorgon den 23 december (även om jag själv har svårt att hitta nedladdningssidan på Uplay för tillfället).

Som en del av dessa festligheter har Ubisoft och Massive också gått och gjort backend-koden för onlinedelen av World in Conflict open source. Det här innebär att vem som helst får göra vad de vill med koden, och tur är väl det eftersom Ubisoft stängde ner servarna för World in Conflict för snart två år sedan, i början av 2016.

Det bör dock noteras att det här inte är den fuslltändiga multiplayerdelen av World in Conflict, bara den bakomliggande koden, så för att göra något vettigt med den behöver man MySQL, CMake, Visual Studio och givetvis även lite kunskap om man vad man sysslar med. Massive säger att de inte använder särskilt mycket av kodens kvarlevor i dagsläget, så det var lika bra att göra den gratis.

Du kan ladda ner backend-koden för multiplayerdelen av World in Conflict här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar