facebook_pixel
Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2 är mindre än summan av sina många, plastiga beståndsdelar.

En gång i tiden var Traveller’s Tales Lego-spel något unikt och uppfriskande. Till en början antog de formen av stumfilmsparodier av kända filmer, främst Star Wars och Indiana Jones, där handlingen agerade bakgrund för visuella skämt och lättsmält actionäventyr. Nu när vi är framme vid det sjuttonde spelet i ordningen bär serien inte samma lyster längre.

Spelen har blivit på ett sätt blivit mer ambitiösa med nyskrivna historier och röstskådespeleri, medan de spelmässigt hållit fast vid en trofast formel. I samma veva har de också tappat mycket av den där unika charmen, som i sin tur gjorde det lättare att glömma hur repetetiva spelen var under all nostalgisk lack.

Till sin fördel har Marvel Super Heroes 2 ett enormt galleri med över 200 karaktärer från både Marvels serier och filmer samt en handling som… existerar. Kampanjen består av en serie ursäkter att sätta samman olika konstellationer av Marvels mer eller mindre kända hjältar och skurkar. Mest fokuserar spelet på karaktärer som nyligen dykt upp i filmer, som Doctor Strange, Wasp, Spider-Man och självklart Guardians of the Galaxy.

 

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

I korthet:

Vad är det?

200 av Marvels mest och minst kända superhjälar gör upp. I Lego-form

Utvecklare

Traveller’s Tales

Utgivare

Warner Bros

Webb

www.lego.com/en-gb/marvelsuperheroes/marvel-super-heroes-2

Cirkapris

279:-

Pegi

7 år

Spelat på

Intel Core i7-2600K, Sapphire Radeon RX 480 8 GB, 8 GB RAM

Kolla även in

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Somliga pussel kräver en specifik karaktärs superkraft för att lösa.

Visuellt är dessa perfekta lego-gestalningar av sina cinematiska förebilder men när de öppnar truten känns det som att lyssna på en lökig amatör-parodi. Röstskådespelarna är ömsom platta eller helt oigenkännliga. Ingen hjälp får de heller från manuset som mest fungerar som en påminnelse om vilken smal linje de här karaktärerna vandrar på mellan att vara älskvärda och irriterande. I Marvel Super Heroes 2s tappning faller de konstant över i det sistnämnda.

Spelmässigt finns det inte mycket att kommentera på eftersom Super Heroes 2 följer samma mall som sina sexton föregångare. Precis som alltid är det extremt lättillgängligt plattformande och stunder av action, med väldigt simpla kontroller för att så många som möjligt ska kunna spela. För min del leder det till att spelet snabbt blir repetetivt och kontrollen är, sin enkelhet till trots, lite för ofta oprecis och sladdrig.

Den huvudsakliga spelmekaniken är dock att samla, främst pluppar som kan användas för att köpa nya spellägen och karaktärer och finns i hundratusental på varje bana. De kan i sin tur användas för att spela om olika uppdrag i ett free play-läge. Liksom leksakerna spelet baseras på kommer det roliga i att leka med olika figurer och ha kul på egna premisser. Olika figurer har superkrafter som gör att de känns distinkta att kontrollera och det kan vara kul att bara lalla runt och experimentera med olika hjältars förmågor. På så sätt kan man kanske se kampanjen som en analog för instruktionerna man får med sina lego-lådor.

Självklart finns det en publik där ute som älskar vad de här spelen har att erbjuda och jag kan verkligen förstå charmen i att leta upp alla samlarobjekt och Stan Lee-cameos. Själv tappar jag dock sugen på det ständiga knapp-mashandet, speciellt när de enerverande mellansekvenserna tär på tålamodet.

Läs också: Det bästa premium-chassit

Lego Marvel Super Heroes 2 Reviewed by - .
3.25

Utslag

65
65
Samma gamla Lego-sandlåda som tidigare, på gott och ont.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar