facebook_pixel
Fortnite-utvecklarna försöker stämma 14-åring, morsan rycker in!

Fortnite-utvecklarna försöker stämma 14-åring, morsan rycker in!

Ibland inser jag hur sanslöst futtiga mina egna problem är i relation till vad många andra människor måste hantera. Som i det här fallet: Epic Games beslöt sig för att stämma två Fortnite: Battle Royale-fuskare i början av oktober, varav den ena visade sig vara en 14-årig pojke. Pojkens mamma Lauren A Rogers blev givetvis rätt upprörd över det skedda, men istället för att omedelbart ryta tillbaka så satte hon in sig i situationen och skrev ett rejält imponerande brev till domaren Malcolm J. Howard i North Carolina.

Du kan läsa brevet i dess helhet här, men bland höjdpunkterna hittar vi det faktum att Epic Games gått ut med Lauren A Rogers sons namn trots att han är minderårig (vilket bryter mot Delaware House Bill No. 64) och att hon inte heller gav sin son tillåtelse att spela, trots att användarvillkoren för Fortnite kräver det för minderåriga. Därtill har sonen inte modifierat Fortnite för att fuska (vilket Epic Games hävdar) utan bara använt sig av fusk som finns tillgängliga via publika hemsidor, fusk som långt fler än hennes son använder.

Dessutom baseras hela Epic Games stämning på “förlust av vinst”, men eftersom Fortnite: Battle Royale är gratis att spela kräver Lauren A Rogers tydliga bevis på att hennes sons fuskande direkt bidragit till “massiva förluster” för Epic Games. Slutligen kritiserar hon även Epic Games för att de valt att ge sig på de individuella spelarna och göra hennes son till en “syndabock” istället för att gå efter de webbsidor som tillhandahöll de berörda fusken. Lauren A Rogers borde vinna pris för årets bästa mamma!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar