facebook_pixel
En rosa Darth Vader är inte okej, enligt EA

En rosa Darth Vader är inte okej, enligt EA

Star Wars: Battlefront 2 har som bekant fått rejäla mängder (befogad) kritik för sitt fokus på grinding och pay to win-tendenser. För tillfället har EA stängt av möjligheten att köpa lootlådor, men det lär komma tillbaka när stormen lagt sig. Många har därför frågat sig varför man inte valt att köra på kosmetiska tillbehör i lootlådorna istället, för att undvika pay to win-kritiken.

Läs också: Star Wars: Battlefront 2-recension

EA har nu svarat på detta. I en intervju med Games Industry säger finansdirektören på EA, Blake Jorgensen, att de bara velat vara trogna Star Wars fastslagna kanon. Ja, det är på riktig. Och ja, det är okej att skratta. Bland annat säger Jorgensen:

– Det vi framför allt varit väldigt fokuserade på är att inte bryta mot Star Wars etablerade kanon. Det är ett fantastiskt varumärke som byggts upp över många, många år. Så om du gör en massa kosmetiska saker så kanske du börjar bryta mot kanon. Darth Vader i vitt känns nog inte så logiskt jämfört med svart. För att inte tala om Darth Vader i rosa, du vill förmodligen inte ha en Darth Vader i rosa. Inget ont om rosa, men det är inte kanon.

Personligen skulle jag gärna se en Darth Vader i rosa, för det första. För att det skulle se roligt ut. För det andra bryter Star Wars: Battlefront 2 naturligtvis mot kanon mest hela tiden. Inte minst i sättet de låter diverse hjältar och skurkar från olika tidseror slåss mot varandra på diverse slagfält. Jag har också svårt att dra mig till minnes att Luke Skywalker jobbade för anticimex (för den som inte spelat kampanjen så handlar Lukes del om att hacka ihjäl horder av skalbaggar).

Jorgensen tillägger också att Battlefront 2 är “ett av de bästa spelen vi någonsin gjort, vilket vi också hör från de som faktiskt spelar spelet”. Vad säger ni? Har han rätt?

Läs också: Lucasfilm kommenterar Battlefront 2

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar