facebook_pixel
Creative Assembly letar personal till ett nytt IP

Creative Assembly letar personal till ett nytt IP

Studion bakom Total War-serien och Alien: Isolation letar nytt blod. Om du bor i England eller är redo att flytta dit kan du ansöka till en av tre nya roller som dykt upp på företagets hemsida.

Vanligtvis brukar vi inte dela med oss av intressanta jobbmöjligheter, men just dessa annonser ska vara för ett helt nytt IP vilket får oss att spetsa öronen. Så vad kan vi lära oss om det här nya spelet enbart genom annonserna?

Tja, de nämner att ansökande bör ha erfarenhet med “weapons, movement, abilities, gadgets, health and other underlying gameplay systems […] defining the range and depth of the core game experience, balancing the systems, looking at skill ceilings, complexity, challenge and player progression.” I annonsen för en Senior Meta Game Designer noteras att ansökande bör vilja “arbeta på vårt ännu hemliga IP och bidra till att skapa genre-definierande spel.”

“Genre-definierande” låter minst sagt intressant, även om det såklart kan vara upputsat för annonsens skull. I vilket fall finns det anledning för både spirande utvecklare och oss andra att bli till sig av de här nyheterna.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar